Лист до ВРУ по Диктаторському - 3316


                                                                                                     
 Голові Верховної Ради
                                                                           Народному депутату України
                                                                               Разумкову Д. О.

                                                                              Від ПІП
                                                                              Адреса
                       

                    Шановний Дмитре Олександровичу!

Користуючись нагодою, висловлюємо Вам запевнення у глибокій повазі!

Висловлюємо занепокоєність свідомим процесом нехтування інтересами суспільства. Вважаємо, що Проект Закону № 3316 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо протидії злочинам на ґрунті ненависті за ознаками сексуальної орієнтації та ґендерної ідентичностізагрожує основоположним правам людини. Нагадаємо, що цей проект зареєстровано у Верховній Раді 09 квітня 2020 року. Автором документу виступає Ольга Василевська-Смаглюк, народний депутат від партії «Слуга народу». Законопроект передбачає внесення змін до статей Кримінального кодексу України (далі – ККУ). Як зазначається у Пояснювальній записці до проекту, його метою є змінення положень Кримінального кодексу України щодо порядку притягнення до відповідальності за злочини проти життя та здоров’я людини.

Створення нової обтяжувальної обставини
Пропонується додати до ККУ нову обтяжувальну обставину – вчинення злочину на ґрунті нетерпимості за ознакою сексуальної орієнтації або гендерної ідентичності (далі - СОГІ). Це означає, що кримінальне законодавство вперше розширюється поняттями СОГІ та вимагає за це посилення кримінальної відповідальності у вигляді величезних штрафів або позбавлення волі до 8 років. Проектом пропонується внесення змін до 10 статей ККУ, а саме: статей 67, 115, 120,121,122, 126,127,129, 293, 294. Ці статті ККУ в більшості стосуються злочинів середньої ступені тяжкості та тяжкі (вбивства, катування, побої, мордування тощо).
Таким чином у кримінальному законодавстві створюєтьсянова обставина для посилення покарання. Зауважимо, що статтею 67 ККУ передбачено перелік із 13 пунктів, де встановлені певні обставини, які суд може врахувати як обтяжуючі. Цей перелік є вичерпним і не потребує розширення.
Заборона на свободу слова
Особливу загрозу складає пропозиція автора створити нову статтю ККУ – 1611 «Публічні заклики до ворожнечі, насильницьких дій, переслідування або приниження гідності за ознакою сексуальної орієнтації або гендерної ідентичності». За порушення цієї статті передбачаються штрафи – 200-500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (далі – НМДГ) або обмеження волі до від 5 до 8 років. А для посадових осіб – 500-1000 НМДГ або позбавленням волі до 5 років.  
Звертаємо увагу, що відповідно до п. 5 підрозділу 1 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі — ПКУ) якщо норми інших законів містять посилання на неоподатковуваний мінімум доходів громадян, то для цілей їх застосування використовується сума в розмірі 17 грн. Таким чином, критичне оцінювання дій, пов’язаних із ознаками сексуальної орієнтації або гендерної ідентичності,передбачає пряме порушення пропонованої статті 1611. Відповідальність – штраф від 3400 до 17000 грн або до 8 років ув’язнення!
Наприклад, якщо громадянин України або державний службовець висловить критичну думку щодо СОГІ, це підпадатиме під пряму дію нової статті. При цьому поняття «сексуальна орієнтація», «гендерна ідентичність» та «ворожнеча» не містяться в українському законодавстві. Введення нового термінологічного апарату без узгодженості із науковим та громадянським суспільством всупереч існуючим нормам  призведе до масового незадоволення і посилення розколу між державними органами та громадянським суспільством.

Заборона мирних акцій протесту
Автор законопроекту пропонує посилити кримінальну відповідальність за проведення мирних акцій протесту.  У  проекті міститься пропозиція створення частини 2 статті 293 про групове порушення громадського порядку. Нова частина цієї статті передбачає позбавлення волі від двох до п’яти років.
Наприклад, за мирні акції громадян, якщо вони виступають проти ЛГБТ ідеології, новою нормою передбачається кримінальна відповідальність із ув’язненням до п’яти років. Слід зауважити, що чинна стаття 293 ККУ за порушення громадського порядку передбачає невеликий штраф або арешт до 6 місяців, а запропонована норма у рази посилює кримінальну відповідальність. Така санкція і близько не співвідноситься із обсягом дії, передбаченої статтею 293 ККУ.


Ми виступаємо проти насилля у будь-якій формі. Вважаємо, що чинне законодавство України передбачає достатній об’єм відповідальності за злочини проти життя та здоров’я людини. Для того, щоб якісно працювала система правоохоронних органів не потрібно в рази збільшувати відповідальність та додавати обтяжуючи обставини. Бо стабільність державного устрою і суспільного ладу у вирішальній мірі залежать від оптимального співвідношення протиправної дії та покарання за неї, а також існування правових підстав для притягнення до кримінальної відповідальності. В правовій демократичній державі  дотримання принципів верховенства права, невідворотності покарання та справедливості відповідальності є основою її існування. Як бачимо, законопроект №3316 повністю розбалансує демократичні засади суспільства. І створює умови для надання привілеїв певній категорії людей, які мають девіації у сексуальній поведінці та труднощі з визначенням власної ідентичності. Таким чином, законопроект № 3316 має бути відхилений у повному обсязі.

У підсумку зазначаємо наступне: якщо парламент проголосує законопроект № 3316«Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо протидії злочинам на ґрунті ненависті за ознаками сексуальної орієнтації та ґендерної ідентичності, то свобода вираження думки та слова, свобода віросповідання та світогляду,  свобода мирних зібрань, свобода журналістської та політичної діяльності  опиняться під загрозою знищення.

Відповідно до Конституції України, Закону України «Про статус народних депутатів» всі народні депутати України зобов’язані дбати про благо України і добробут Українського народу, захищати інтереси виборців та держави, сприяти укріпленню, збереженню та захисту демократичного суспільства. Проте, на нашу думку,  ініціатор законопроекту № 3316 Ольга Василевська-Смаглюк лобіює інтереси певних соціальних мікроугрупувань та не виконує своїхобов’язків перед суспільством.

Конституція України в статті 5 надає українському народу право здійснювати владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування. На підставі статті 40 Конституції України, статті 24 Закону України «Про статус народних депутатів України»,
ПРОСИМО:               
1.          Відхилити проект закону № 3316 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо протидії злочинам на ґрунті ненависті за ознаками сексуальної орієнтації та ґендерної ідентичності)» як такий, що загрожує свободі вираження думки та слова, свободі віросповідання та світогляду, свободі мирних зібрань, свободі журналістської та політичній діяльності.
2.          В усіх своїх діях, рішеннях і концепціях виходити з базового принципу – сприяти укріпленню, розвитку та захисту національних інтересів, в тому числі – інституту сім’ї, подружжя, батьківства, материнства  і дитинстваяк основи існування будь-якого суспільства.
3.          Надати письмову відповідь у визначений законом термін.

        ДАТА                  

З повагою,

Коментарі

  1. Это печально, что в нашей стране продвигаются такие законы. Не нужно заставлять людей на черное говорить белое. Наша страна и так остабла с этой войною, а вы хотите совсем уничтожить.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Єто не печально. Єто недопустимо. Печаль ппедусматр ивает бездеятнльность. Но мы то с вами будем против.

      Видалити
    2. куда мы йдемо? схаменіться!!!

      Видалити
  2. Ця НЕДОвлада розуміє вилючно грубу силу. Треба провести закон про смертну кару за корупцію, а рахунок за це іх родичам яки повинні седіти у тюрьмі.

    ВідповістиВидалити
  3. Навіть якщо його приймуть він сили не матиме він ж вищій за конституцію!Думка така таких людей срочно в лікарню і надовго тому що небезпечна для суспільства!

    ВідповістиВидалити
  4. Я в ШОКЕ,куда катится страна,слуги сатаны,а не народа.Просто уничтожение прав,свобод и МОРАЛЬность НАШЕюей страны,обидно,люди ждали перемен,а тут антинародная власть,как засланные шпионы,чтобы уничтожить

    ВідповістиВидалити
  5. Печально ДА БЛЯТЬ ПЕЧАЛЬНО! ПЕЧАЛЬНО ЧТО У НАС БЕЗОТвецтвенные ЛЮДИ нихрена по этому поводу не делают !!

    ВідповістиВидалити
  6. Хіба має право влада встановлювати антинародні закони, які заперечують правам громадян зазначених у Конституції України? Терпець людей ось ось обірветься, бо влада штовха їх у справжне рабство.

    ВідповістиВидалити
  7. Очень печально ,что такое происходит.

    ВідповістиВидалити
  8. И снова рулит меньшинство?
    Почему их права важнее прав традиционного большинства?
    Почему я должна молчать, в то время, когда их АМОРАЛЬ будет задевать меня, мою семью?
    Если мы промолчим, то так нам и надо..
    Тогда завтра не возмущайтесь , не жалуетесь.

    ВідповістиВидалити
  9. ДАЖЕ САМ БОГ УНИЧТОЖИЛ СОДОМ и ГОММОРУ ОГНЁМ И СЕРОЙ !!! А эти ПОДОНКИ ХОТЯТ УЗАКОНИТЬ её ! ГОРЕ,ГОРЕ,кто УЧАСТВУЕТ в ЭТОМ ЗЛЕ ! БОГ ПОРУГАЕМ НЕ БЫВАЕТ, что ЧЕЛОВЕК СЕЕТ,то и ПОЖНЁТ !!! ИХ НОГИ УЖЕ ХОДЯТ ПО ПРЕИСПОДНИИ ! УГЛИ СОБИРАЮТ СЕБЕ на ГОЛОВУ !!! ЛЮДЕЙ,ДЕТЕЙ ВЕДУТ на УБИЙСТВО, на ГИБЕЛЬ ! ГОРЕ,ГОРЕ,ГОРЕ ИМ !!!! СТРАШНЫЙ ,СТРАШНЫЙ СУД их ЖДЁТ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ВідповістиВидалити
  10. Вы все сами тому виной! Ваши прадеды изменили вере традициям своим теперь вы толерантные Гои деградируете принимая мультикультурализм и лгбд к себе в ДОМ!. Рабам рабское нутро.

    ВідповістиВидалити
  11. Ето нелюди и нечесть дорвавшиеся до власти! Их вообще, как минимум, нужно изолировать от общества, а вместо этого, им ещё и власть в руки дали! Пока будем сидеть дома и молчать, и тихонько писать комментарии, они с нас просто сделают рабов! Рабов в физическом плане, они давно уже с нас сделали, а теперь ещё и в моральном хотят сделать!! Извращенцы и бездельники, они с жиру бесятся от сверхдостатка и безделия! Всех их на тяжёлую работу загнать в Сибирь, чтобы времени и сил не было на всякого рода глупости!

    ВідповістиВидалити
  12. Люди у нас в большинстве как раз нормальные, просто их загнали в бедность, а бедному человеку нету времени и сил поднять голову чтобы подумать о том что творится вокруг, бедный человек ложится и просыпается с одной мыслью, как прожить и где взять кусок хлеба! Через бедность, они превращают всех в рабов! И в такой обстановке им проще всего делать всё что им вздумается! Вот почему они делают так, чтобы основная масса людей жила в нищете! На самом деле, у нас богатейшая страна, только люди не понимают этого, им десятилетиями вносили в уши что их страна бедная и негде взять достатка, что надо попрошайничать и унижаться перед Европой или Америкой, или МВФ и т. д. Пока народ не поймёт этого, ничего не поменяется!

    ВідповістиВидалити
  13. Куди і яким чином відправляти цей лист?

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

ЗАЯВА про заборону проведення вакцинування

ЗАЯВА про заборону та незгоду із вакцинуванням та тестуванням

10-ка найважливіших конституційних прав, які обов’язково потрібно знати!