Кредитні канікули: МФО ТА БАНКИ, яка ситуація?

Сьогодні, не є секретом, що дуже багато людей зіткнулися із фінансовими проблемаме через карантин. І, очевидно, постало питання про потребу кредитних каніку.

Ряд банків, таких, як: Приватбанк чи Альфабанк, запровадили додаткові "кредитні канікули" для позичальників програм кредитування "Авто в розстрочку", "Житло в кредит" та "Іпотеки" та інші.

Однак, МФО не спішать цього робити, всеодно "вибиваючи" гроші у своїх позичальників. Очевидно, що такі дії суперечать рекомендаціям Національного банку.

Кредитні канікули надаються банками та МФО клієнтам, що стикнулися з фінансовими труднощами (звільнення, відпустка за свій рахунок, закриття торгових центрів, ринків ітп) через обмеження, пов’язані з карантином.

Як правило, такі клієнти матимуть право на перенесення строків усіх чергових платежів аж до 31 липня 2020 року з відповідним укладанням додаткових угод, які ще потрібно детально аналізувати, щоб ці угоди не не погіршили фінансового становища позичальників.

Також клієнти мають право звертатися із реструкторизацією боргу чи його списання!

Для оформлення таких кредитних канікул обов'язково потрібно або звернутися до банку заповнивши відповідну форму, якщо така є, або написати їм відповідну заяву та направивши їм рекомендованим листом. 

Саме за зверненням позичальника надаються кредитні канікули. 

Якщо є потреба в отримання персональної консультації чи зразку заяви, будь ласка, пишіть на пошту - bukforua@gmail.com

Адвокат Сергій Гула

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ЗАЯВА про заборону проведення вакцинування

ЗАЯВА про заборону та незгоду із вакцинуванням та тестуванням

10-ка найважливіших конституційних прав, які обов’язково потрібно знати!